Skip to content

Als de politie je controleert omwille van je kleur of afkomst, kan dat een diepe impact hebben. Hier verzamelen we getuigenissen over etnisch profileren.

Mohamed

Mohamed getuigt over etnisch profileren. Het is Niet Normaal dat hij met zijn nieuwe fiets onterecht werd tegengehouden door de politie.

Manassé

Manassé getuigt over etnisch profileren. Het is Niet Normaal dat hij ‘s avonds onterecht lang werd tegengehouden door de politie.

Mostafa

Mostafa getuigt over etnisch profileren. Het is  Niet Normaal dat hij onterecht door de politie werd tegengehouden aan de tramhalte.

Nyira

Nyira getuigt over etnisch profileren. Het is Niet Normaal dat ze tijdens het rijden onterecht werd tegengehouden door de politie.

  • Kriticos getuigt over etnisch profileren
    Het is niet normaal dat de politie hem ervan verdacht in te breken, terwijl hij zijn eigen huis binnenstapte. “Ik ben even oud als Trayvon toen hij werd gedood, ben ik de volgende? Nee, dit gebeurt alleen in de VS. Nooit in België. Wat als ik de eerste ben?” https://www.amnesty-international.be/nieuws/de-dag-dat-de-tijd-stopte

Deel jouw getuigenis of versterk die van anderen op sociale media via #nietnormaal.

Download hier een passend kader