Skip to content

Educatief project om etnisch profileren bespreekbaar te maken in de klas

Vanaf vandaag maakt de kortfilm ‘Bad Apples’ deel uit van een educatief project dat aangeboden wordt in scholen om ook jongeren te sensibiliseren en te betrekken in discussies over etnisch profileren.

De kortfilm ‘Bad Apples’ is een educatief project van het platform ‘Stop Etnisch profileren’ en is een handige manier om etnisch profileren bespreekbaar te maken in de klas. In het lespakket, bedoeld voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs, vinden leerkrachten de nodige omkadering om er enkele leerrijke en constructieve lessen van te maken.

“We merkten al een tijdje dat meer en meer leerkrachten hun weg naar ons platform vinden met de vraag naar een educatief aanbod over etnisch profileren. De kortfilm is daarvoor een toegankelijk medium.”, aldus Eveline Vandevelde, coördinator van de campagne. Aan de hand van een klasonderzoek en een stellingenspel gekoppeld aan de kortfilm, komen leerlingen meer te weten over hun rechten wanneer ze in aanraking komen met etnisch profileren door de Belgische politie.

Het lespakket is in beide landstalen beschikbaar en neemt ongeveer 2 volledige lesuren in beslag.

Achtergrond

Lespakket over etnisch profileren: online beschikbaar via https://stopethnicprofiling.be/nl/materiaal/

De campagne ‘Niet Normaal?! – Stop Etnisch Profileren’ verenigt zeven Belgische mensenrechten-, jeugdwerk- en anti-discriminatieorganisaties en activist Yassine Boubout tegen etnisch profileren door de Belgische politie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *